• Meny
  • Meny

Delfin

Delfin – krokodillen fra Trøndelag

Delfin slukfabrikk er en av de virkelig legendariske slukprodusentene i Norge. Historien bak slukprodusenten strekker seg faktisk helt tilbake til 1880-tallet hvor trønderen Arnulf Hoff så smått begynte å produsere sluker til sitt eget fiske. Det sies at han møysommelig studerte hvilke farger og hvilken slukform som trigget fisken til hugg.

delfin kulpkrokodill laksesluk

Arnulf Hoff hadde åpenbart knekt en kode med sine hjemmelagde sluker, for så godt fungerte slukene hans at andre fiskere begynte å legge inn bestillinger hos han. Etter hvert ble populariteten så stor at han i 1904 valgte å legge ned gullsmedbedriften han drev for heller å satse fult og helt på produksjon av sluker, og dermed var Delfin Slukfabrikk født.

Kulpkrokodill

De første slukene Arnulf Hoff produserte var forholdsvis brede sluker beregnet for dorging, men i 1910 ble en smalere klassiker introdusert, nemlig den legendariske Krokodill-sluken. Den dag i dag er dette den mest populære Delfin-sluken og den er viden kjent også utenfor landets grenser. Sluken kommer i flere forskjellige farger og vektklasser og er meget forseggjort. Den kommer i klassiske fargekombinasjoner som blant annet kobber og rødt, samt sølv og rødt. 

delfin kulpkrokodill

Selv om designet på Krokodill-sluken er over 100 år gammelt, så har den ikke godt av moten av den grunn. Den fisker fremdeles meget godt i landets lakseelver og har utallige laks på samvittighet. Det sies også at den største laksen som noensinne er tatt på stang i Norge ble tatt på en Krokodill-sluk på 27g. Laksen ble fisket i Tana-elva på 1950-tallet og veide vanvittige 32,5kg.