• Meny
  • Meny
Sølvkroken pirat

Sølvkroken Pirat

Pirat fra Sølvkroken

Sølvkroken Pirat er selvskrevet inventar i slukskrinet til mange garvede laksefiskere. Pirat-sluken har en form som gjør at den graver seg ned i vannmassene, noe som gjør den ideell til bruk på store og tunge elver med mye vannføring. Av den grunn blir den ofte brukt i blant annet trønderske lakseelvene, men den fungerer godt i de fleste elvene i landet.

sølvkroken pirat laksesluk

Pirat er en klassisk norsk laksesluk som har fanget laks i mange tiår. Den forsvant rett nok fra markedet i noen år, men Sølvkroken relanserte den i 2006, til glede for mange laksefiskere. Du får den nå i to vektklasser, 18 gram og 30 gram, og seks giftige fargekombinasjoner. Innsiden av sluken kan minne litt om Buch Salmon med den klassiske røde ringen med kobberfarger i midten.

Funger både til storlaks og smålaks

Pirat fungerer både til storlaks og til smålaks og er således en veldig anvendelig og alsidig sluk. 30 gram er stort nok til å fiske etter de virkelig store laksene, mens 18 grams versjonen er ypperlig på mindre elv.

pirat laksesluk

Prøv blå / blank utgaven når elva er blank og sola skinner, mens kobber / rød er et sikkert kort på lys brun elv. Skal du fiske i de store elvene i landet som for eksempel Gaula så anbefaler jeg deg å ha med en Pirat i blank og blå 30 gram. Denne sluken har mange lakser på samvittigheten!