• Meny
  • Meny
søvik sluken

Søvik-Sluken

Søvik-sluken – en norsk slukklassiker

Søvik-sluken er en av de virkelig legendariske norske slukklassikerne og etter over 85 år på markedet så holder den fortsatt stand.

Dette er ikke bare en kanongod sluk etter laksen, den fungerer også glimrende som allround-sluk etter arter som sei, lyr og makrell. 

søvik sluken

annonselenke

Søvik-Slukens historie

Søvik-sluken ble i sin tid designet og utformet av Oddleif Søvik i Måndalen. Her så første versjon av sluken dagens lys i 1934 og den ble raskt populær blant fiskere.

Den var opprinnelig tenkt som en ørretsluk, men den ble brukt med stort hell etter laksen i blant annet Måndalselva. I dag brukes den både til ørret og laks, samt som allround kastesluk til alt slags sjøfiske. Den fungerer også glimrende til dorging etter både laks og ørret.

Oddleif Søvik hadde opprinnelig tenkt å bruke slukene han laget kun til eget bruk, men etter hvert som de viste seg som effektive fiskefangere ble de satt i produksjon for salg. Til å begynne med ble Søvik-sluken produsert i et lite opplag der produksjonen foregikk for hånd. For å dekke den store etterspørselen kom de i gang med stanseproduksjon og fra 1945 og utover skjøt produksjonen virkelig fart.

På det meste jobbet det 24 personer på fabrikken i Måndalen, som foruten å produsere fiskesluker også produserte de velkjente sluksvivlene fra Søvik. Seeberg AS tok i 1946 over distribusjonen av Søvik-sluken, og det er også de som har rettighetene til å produsere sluken i dag.

Fortsatt en vellaget sluk

Det er noen år siden Søvik-sluken ble produsert i Måndalen, og Seeberg har for lengst flyttet produksjonen til Asia. Kvaliteten på Søvik-sluken er det derimot ikke noe å si på. De blanke utgavene forsølves fremdeles med ekte sølv, finishen er fremdeles meget god og både kroker og splittringer holder god kvalitet.

søvik laksesluk

Søvik-sluken Salmon

Søvik-sluken kommer nå også i en egen spesialutgave myntet for laksen kalt Salmon. Denne varianten har den samme klassiske utformingen som den vanlige Søvik-sluken, men den er lakkert i nye friske farger spesialdesignet for laksefiske.

Du får den i fire forskjellige farger basert på de klassiske laksemønstrene Green Highlander, Sunray Shadow, Thunder & Lightning og Allys Shrimp. Den kommer i tre forskjellige vektklasser, 26 gram, 30 gram og 40 gram.

søvik-sluken salmon