Trønderskjea – et selvskrevet alternativ i trønderske elver
Spør du en trønder om sluktips etter laksen er oddsene gode for at den første sluken han nevner er Trønderskjea. Det er heller ikke uten grunn at denne sluken fra Sølvkroken har blitt en klassiker i de store trønderske lakseelvene som Gaula, Namsen og Orkla. Den har også mang en laks på samvittigheten i vakre Nidelva som renner ut i Trondheim. Trønderskjea leverer gode fangster hvert eneste år og bør være et selvskrevet valg i enden av fortommen om du skal besøke en av nevnte elver.
Perfekt sluk etter storlaksen
Trønderskjea har den egenskapen at den graver seg ned i vannmassene, noe som gjør den ideell som storlakssluk på store elver i juni. Utformingen på sluken gjør at du med denne sluken når ned gjennom vannmassen og ned til der laksen står. Den store bæreflaten gir også sluken en forlokkende og livlig gange i elva, noe som er med på å trigge laksen til hugg. Sluken kommer i to vektklasser på 30 og 40g, og i to forskjellige farger hvor av den ene er blank og innsiden, mens den andre har en kobberfarget innside.
Slik fisker du med Trønderskjea
Som vi nevnte innledningsvis så er denne sluken som skapt for de store trønderske lakseelvene, men det er heller ikke noe i veien for å prøve den i andre elver, mulighetene for at den fanger laks er garantert til stede. På normal vannføring kan du benytte deg av 30 grams utgaven, mens på stor vannføring må du nok opp i 40 gram. Dette er noen man må prøve seg frem til, så vi anbefaler at du har begge vektklassene av Trønderskjea i slukboksen.
Når du skal fiske med Trønderskjea så kaster du rett ut fra der du står, eventuelt svakt nedstrøms. Du sveiver så inn slakket på sena og løfter stanga litt, slik at sluken går like over elvebunnen i en bue nedstrøms for der du står. Ta noen få kast før du flytter deg et par meter nedover elva, på den måten får du fisket over elva mest mulig effektivt.