• Meny
  • Meny
toby sluk

Toby

Toby – en udødelig klassiker

I likhet med Møresilda er Toby trolig en av de mest solgte slukene i Norge gjennom tidene. Til tross for at den har vært på markedet i over 60 år er den fortsatt et selvskrevet valg blant både laks og ørretfisker landet rundt.

Den fungerer dessuten også godt som en allroundsluk etter en rekke andre arter. Dette er med andre ord en sluk enhver fisker bør ha i sitt sortiment.

abu toby sluk

annonselenke

Fungerer også til dorging

Toby er ikke bare en klassiker til elvefiske, den er også en meget effektiv sluk til laksedorging. Prøv den for eksempel i 30 grams utgaven i blått når du skal dorge laks. Abu har i de senere årene også lansert en egen versjon av Toby spesialkonstruert for dorging. Denne heter Toby Magnum og har vist seg å være veldig effektiv.

Historien bak Toby-sluken

Toby-sluken så dagens lys så langt tilbake som i 1956, den har med andre ord fanget fisk verden rundt i godt over 60 år. Det var Lennart Bergström som var eier av ABU som i sin tid fikk ideen til sluken. Tanken var at sluken skulle etterligne en tobis, som med sin avlange slanke form er en av de viktigste byttefiskene til sjøørreten.

toby laksesluk

ABU hadde allerede en sluk ved navn Torsjö i sitt sortiment. Denne sluken var utviklet av Ove Soldemyr og det spesielle med denne sluken var at den hadde finner som gjorde at den gikk fint i sjøen.

abu garcia toby

Når de jobbet med designet på Toby-sluken så tok de disse finnene og gjorde de mer naturtro og plasserte de bake på Toby-sluken. Disse finnene gav sluken en unik og fristende gange, samtidig som det også fungerer som et huggpunkt for fisken. Slik ble altså en av de mest effektive fiskefangerne gjennom tidene skapt.

Toby – sluken som fanger alt

En av grunnen til at Tobyén er så populær blant sportsfiskere verden over er at det er en utrolig allsidig sluk som fungerer til en rekke forskjellige fiskearter.

toby varianter

I Norge blir den kanskje mest brukt i jakte på laks, ørret og sjøørret, men den fungerer også utrolig godt etter makrell, torsk, sei, lyr og andre rovfisker. Har du denne slukskrinet er du med andre ord godt bevepnet for de fleste fiskesituasjoner.